Categorieën
Elektronica Technologie

Grootste elektronicabeurs v.s. verbiedt hoverboards

De internationale CES (Consumer Electronics Show), die zal plaatsvinden in de eerste week van januari 2016, is de grootste technologische beurs van Noord-Amerika. Het is dé plaats om de nieuwste snufjes te zien, aan te raken, te voelen, en uit te proberen. Het kwam dan ook enigszins als een verrassing dat de zogenoemde hoverboards verbannen zijn van de show voor het aankomende jaar – hoe populair de gestaag rollende borden en planken dan ook mogen zijn.

Er zijn misschien wel een hoop innovatieve bedrijfjes die hun nieuwste en coolste hoverboards laten zien, naast andere nieuwe transporttechnieken, maar ze zullen de aandacht niet al door de ruimte zoevend kunnen trekken. Ook bezoekers zullen zichzelf het loopwerk van de show niet kunnen besparen door tussen de mensen door te laveren.

De regel verbiedt gebruik van alle segway-achtige aparaten, waaronder eenwielers, skateboards, segways en hoverboards. Er zijn natuurlijk uitzonderingen voor gehandicapte mensen. En op locatie (het Las Vegas Convention Centre en de Sands bij het Venetiaanse Hotel) zijn huurscooters en -rolstoelen te krijgen voor degenen die dat nodig hebben.

Waarschijnlijk gold deze regel altijd al op deze locaties – gemotoriseerde voertuigen worden tenslotte meestal niet toegelaten bij binnendeurse evenementen. Dit betekent echter het einde voor de geruchten dat CES – als technologieshow – een uitzondering op de regel zou zijn.

Hoe ironisch ook, het is waarschijnlijk wel zo verstandig. Tijdens de vier dagen van de show ontvangt CES honderdduizenden bezoekers. In de zalen is het meestal een gedrang van jewelste. Het publiek heeft al genoeg te stellen met irritante rolkoffers, enorme rugtassen, en opdringerige mensen. Dus hoverboards? Dat is misschien wel een stap te ver.

Maar toch kunnen we hopen dat de bezoekers op zijn minst een paar coole apparaten mogen uitproberen, met zonnebril en al, in een beschermde omgeving buiten de deur. Misschien is er binnen nu eindelijk ruimte voor een paar zelfstrikkende schoenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *